Scooter verzekeren

Verzekeringen

Scooters, maar ook bromfietsen, snorfietsen of fietsen met hulpmotor moeten in Nederland verplicht verzekerd worden voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Je bent dan verzekerd voor schade die je met je scooter aan een ander toebrengt.

De RDW controleert of je scooter verzekerd is. Ze doen dat minimaal 1 keer per jaar bij elk geregistreerd voertuig. Is je scooter geregistreerd en heb je geen verzekering? Dan betaal je minimaal een boete van € 360. Een scooter verzekeren is dan ook zeker aan te raden.

Welke dekking is de beste keuze voor uw scooter verzekeren?

De dekkingen lopen sterk uiteen, maar dat geldt ook voor de premie. Voor WA + diefstal, brand en aanrijding betaalt u meer dan voor een WA verzekering. De dekkingen in de verschillende verzekeringsvormen verschillen natuurlijk ook erg. De WA scooterverzekering keert alleen uit bij het veroorzaken van schade aan een ander.

Schade aan uw eigen scooter krijgt u in deze verzekering niet uitgekeerd. Bij diefstal of schade als gevolg van een ongeval draait u zelf voor de kosten op. De hoogte van de dagwaarde kan een belangrijke rol spelen bij uw keuze voor een dekking, evenals de premie die de verzekeraars vragen voor de dekkingen.

Scooter verzekeren en oversluiten

Een scooterverzekering met een beperkte dekking klinkt misschien interessant maar over het algemeen levert dit bij schade uiteindelijk alsnog hoge kosten op terwijl de iets duurdere dekking dit voorkomen had.

De makkelijkste manier om kosten te besparen is door scooter verzekeringen vergelijken, je kunt alle aanbieders direct zien en vergelijken op kwaliteit, premie en voorwaarden.

Heeft u uw scooter al verzekerd? Als de verzekering minimaal één jaar gelopen heeft, kunt u overstappen naar een betere en goedkopere scooterverzekering. In het eerste verzekeringsjaar kunt u de verzekering in principe niet opzeggen, maar er zijn uitzonderingen. Als de verzekeraar tussentijds de premie verhoogt kunt u, met ingang van de dag van de verhoging, de verzekering opzeggen. Ook bij het verkopen van uw scooter kunt u altijd van uw huidige scooterverzekering af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *